Middag i Falköping

Falköping är en mysig stad med ett stort utbud av både restauranger, caféer och grillplatser. Har du tillgång till eget kök är det alltid en bra idé att laga en god middag hemma, men ibland vill man också äta en god middag ute. Kanske är du turist i staden och vill unna dig något gott, eller så bor du kanske i någon av hyresbostäderna i Falköping och inte har tillgång till grill och därför vill testa någon av grillplatserna i staden.

Matställen med det lilla extra

Falköping har ett brett utbud av härliga restauranger, på Löfwings Ateljé & Krog kan du njuta av både vacker konst och god mat med bra råvaror. Ett trevligt sätt att äta på och här kan du även övernatta i den nyrenoverade konstnärsvillan.

Falbygdens osteria erbjuder goda ostar och charkuterier, här kan du också ta del av ost och vinprovningar.

På Kurorten Mösseberg kan du njuta av bad, bastu, behandlingar och avkoppling, men här finns också en trevlig restaurang som erbjuder hälsosamma rätter med säsongsvarierande lokala råvaror.
På Wrågårdens älg- och dovhjortspark, träffar du djur, kan gå på safari och övernatta i ett boende som ser ut som en älg. Är ni en större grupp kan ni här boka bord i den trevliga restaurangen och avnjuta den goda menyn, är ni en grupp som kommer kan ni också boka öl och whiskyprovningar.

På Cesarstugan kan du njuta av hembakade bröd och bullar i en gammaldags lantlig miljö, här kan du också ta del av trevliga utställningar.

Vilhelmsro Gårdscafé erbjuder även dom nybakade bakverk och bröd, här äter man i ett växthus. Här kan man också övernatta på deras bed and breakfast i den mysiga ombyggda ladugården och avnjuta middagar med lokala råvaror. På Hotell Ranten kan du även här kombinera övernattning med en god middag, menyn består av både traditionell husmanskost men också mat från hela världen.

Grillplatser i Falköping

Två populära grillplatser i Falköping finns vid Ruskela källa och Hornborgasjön.

Ruskela källa är ett naturreservatet omgivet med ängsgranskog, här finns också en 4,2 km lång vandringsled. Promenera runt området och grilla sedan en klassisk korv med bröd med goda tillbehör. Hornborgarsjön är en insjö som har en av Sveriges rikaste fågelsjöar, här kan du gå på fågelskådning och grilla sedan medtagen mat på öppen eld.

Vare sig du bor i Falköping, är turist i staden eller kanske letar efter en hyresbostad i Falköping och snart också skall bli falköpingsbo så finns det många restauranger att upptäcka och även mysiga grillplatser att besöka för att både avnjuta mat och natur.