Vegetarisk Matkasse

Bästa matkasse vegetarisk

Middagsfrid

middagsfrid-matkasse

Barn
Familj
Snabblagad
Vegetarisk

3-5
dagar

299 kr

Matkomfort

matkomfort

Barn
Familj
Gluten-och laktosfri
Vegetarisk

3-5
dagar

299 kr

LINAS

linas matkasse

Barn
Familj
Snabblagad
Vegetarisk

3-5
dagar

299 kr

Fördelar med att äta vegetariskt och varför du ska köpa dig en vegansk matkasse

Låt oss titta närmre på vilka fördelar som kommer med att tänka vegan matkasse och kosten överlag; Lägre kolesterolnivåer

Tro eller inte, men det finns ingen hälsofördel i att äta animaliskt fett. Eftersom kolesterol endast kommer från animaliska livsmedel är vegetariska dieter kolesterolfria.

Även om kolesterol är en viktig del av varje mänsklig cell, behöver vegetarianer inte oroa sig för att inte få tillräckligt med kolesterol, eftersom kroppen kan göra allt kolesterol det behöver från veganska livsmedel.

Koreanska forskare har, efter att ha undersökt de långsiktiga effekterna av att följa en vegetarisk kost, dragit slutsatsen att kroppsfett och kolesterolnivåer var lägre hos vegetarianer än allätare.

Mindre risk för stroke och fetma – vegetarisk matkasse 2 personer

Vegetarisk-Matkasse

Vegetarianer tenderar att vara mycket mer medvetna i sina livsmedelsval och äter oftast aldrig för mycket eller väljer livsmedel baserade på känslor; två metoder som i hög grad bidrar till fetma.

Ett universitetssjukhus i Belgien säger att anta en vegansk diet är ett bra sätt att minimera dina chanser att få stroke eller vara överviktig.

Minskar risken för diabetes – vegetariska matkassar

De som inte har som vana att äta en vegansk kost upplever vanligtvis extrema nivåer av blodsocker, ibland mycket höga, strax efter konsumtion.

Detta kan undvikas och ett konstant flöde av blodsocker kan bibehållas om de här personerna byter över till en vegetarisk kost. En hälsosam vegetarisk kost är lätt att absorbera, är näringsrik och innehåller mindre fettsyror.

Ger frisk, strålande hud

Om du vill ha frisk hud måste du äta rätt mängd vitaminer och mineraler med mycket vatten. Frukt och grönsaker som vi äter är mycket rika på vitaminer, mineraler och har också tillräckliga antioxidanter.

Dessutom, eftersom de är vattenbaserade, om du äter dem råa kan det ytterligare förbättra intaget av friska näringsämnen. Många vegetariska livsmedel är också rika källor till antioxidanter som hjälper dig att hålla dig sjukdomsfri, med friskare hud.

En vegan matkasse innebär minskat koldioxidavtryck

En minskad miljöpåverkan är en av de mest diskuterade fördelarna med en vegetarisk kost. Att äta mindre kött kan sänka ditt koldioxidavtryck – vilket innebär färre växthusgaser som släpps ut.

Penn State Extension säger att jordbruket bidrar med 6 till 7 procent av alla amerikanska växthusgasutsläpp. Boskapsdjur som kor, getter och får är de främsta bidragsgivarna till växthusgasmetan.

Du får i dig färre hormoner

Hormoner läggs till i kött och mjölk, det är ingen tvekan om det. En en studie som publicerades i Iranian Journal of Public Health fann man att närvaron av steroidhormoner i livsmedel kan vara en riskfaktor för cancer och anses idag vara ett folkhälsoproblem.

Att välja ekologiska livsmedel sänker risken för intag av hormoner, men dessa livsmedel är ofta mycket dyrare än icke-ekologiska produkter.

Tillsist

Det pågår fortfarande en debatt om huruvida vi människor behöver äta kött och få i oss protein från andra djur. Många gånger handlar det om att själv testa en diet eller ett sätt att äta för att komma fram till hur det påverkar just dig.

Går du i tankar om att testa en vegetarisk diet, kan du alltid beställa hem en matkasse vegetarisk och testa.

Antalet personer i Sverige som väljer planbaserad kost över kött, fisk och fågel blir fler och fler. Några gör det av etiska skäl, för att de inte vill stötta köttproduktionen eftersom många djur far illa i köttindustrin.

Några väljer bort kött av hänsyn till miljön, eftersom köttproduktionen har en större negativ effekt på miljön än produktion av grönsaker och spannmål. Sen finns det dem som väljer vegetarisk av rent hälsomässiga skäl. Oavsett anledning så är det en omställning att tänka bort kött från middagsbordet.

Traditionellt i Sverige så är kött en viktig del av vår matkultur, och när man väljer att utforska nya kostalternativ kan man lätt bli en aning villrådig.

Det är inte riktigt lika lätt att slänga ihop en pastasås när köttfärs inte längre är ett alternativ, eller bjuda in till en grillkväll när kotletten inte har en reserverad plats på grillen.

Då kan det vara smidigt att få spännande vegetariska recept, och tillhörande ingredienser levererade direkt till dörren i en matkasse.

Flera av de största leverantörerna av matkassar har vegetariska alternativ i sitt sortiment, vilket gör en övergång till vegetarianism mycket enkel, och dessutom rolig! Det blir inte en svettig utmaning att bjuda hem kollegorna eller släkten på middag.