LCHF matkasse

bästa LCHF matkassarna

Middagsfrid

middagsfrid-matkasse

Barn
Familj
Snabblagad
Vegetarisk

3-5
dagar

299 kr

Matkomfort

matkomfort

Barn
Familj
Gluten-och laktosfri
Vegetarisk

3-5
dagar

299 kr

LINAS

linas matkasse

Barn
Familj
Snabblagad
Vegetarisk

3-5
dagar

299 kr

Low Carbon, High Fat, eller LCHF matkasse

Low Carbon, High Fat, eller LCHF har blivit populär på senare år. Flera dietister rekommenderar LCHF för den som gärna vill gå ner i vikt snabbt. Kosten balanseras så att energiintaget till största delen kommer från kött, fisk, mejeriprodukter, nötter och andra matvaror med lågt innehåll av kolhydrater. Livsmedel som bör undvikas, enligt LCHF, är pasta, ris, bröd, flingor, bakverk och andra produkter som innehåller socker.

LCHF kan följas av de flesta människor

LCHF-matkasse

Trots att det är mycket fokus på att äta kött i en “normal” LCHF diet, så kan den anpassas även för vegetarianer. Däremot är det svårt att klara sig på en LCHF diet som vegan. För den som gärna vill äta bra från en miljösynpunkt så är inte LCHF det bästa alternativet. Både kött och kyckling är koldioxidintensiva när det kommer till både produktion och transport, och de ekologiska alternativen är ofta dyrare.

Det finns flera matkassar på marknaden som erbjuder speciella alternativ för att göra det lättare för den som vill följa dieten att hitta passande recept som har ett lågt innehåll av kolhydrater och istället ett högre innehåll av fett och proteiner, men samtidigt är balanserad så att också vitaminer och mineraler ingår.

Varför är det populärt med LCHF matkasse?

Low Carb High Fat (LCHF) blev under 2010-talet enormt populärt i Sverige. Numera är det en av de populäraste dieterna i Sverige vilket även har resulterat i en stor efterfrågan på smidiga kassar med enkla LCHF -recept. Turligt nog finns det ett flertal sådana kassar att välja mellan, däribland lchf kasse city gross och linas matkasse lcfh.

Många väljer dessa kassar då de förenklar möjligheten att strikt förhålla sig till en viss diet utan att behöva anstränga sig mer än nödvändigt. Men vad är det egentligen som kännetecknar dessa matkassar och hur skiljer de sig från övriga? Låt oss titta närmare på matkassar som inspirerats av LCHF .

Matkasse LCHF gör det enklare att hålla en strikt diet

Många har fått uppleva att konsekvens är avgörande för att nå framgång med LCHF . När man inte får önskat utkomst så handlar det i många fall om att man helt enkelt hoppat av dieten för tidigt.

Med matkassar får man en unik möjlighet att utan större ansträngning vidhålla en diet under så lång tid som man önskar. Bäst av allt är att man inte behöver oroa sig för att kosten ska bli ensidig då det går att välja kassar inriktade på LCHF för vegetarianer.

Även om man i vanliga fall äter kött kan man med fördel variera med sådana kassar för att dra nytta av de antioxidanter och fibrer som man ofta missar med en strikt LCHF kött-diet.

Med dessa matkassar behöver man inte heller oroa sig för att man ska behöva äta en icke-varierat kost eller behöva utesluta särskilda råvaror. De är särskilt utformade för att göra det möjligt att begränsa intaget av snabba kolhydrater utan att behöva kompromissa med smak eller kvalitet.

För frukost får man chansen att äta LCHF flingor och med LCHF middag kött eller LCHF vegetarisk kan man anpassa kosthållningen utifrån egna önskemål och förutsättningar.

Ett enklare sätt att begränsa mängden kolhydrater i kosten

Oavsett vilken diet man väljer så är det tiden som avgör hur framgångsrik den kommer att vara. Med matkassar så slipper du fokusera på krångliga urval gällande råvaror och hitta passande recept. Ta chansen att få bekväma lågkalorivaror och recept hemlevererade för snabba, smidiga och effektiva rätter. Det har aldrig varit enklare att hålla sig till en lågkolhydratdiet och samtidigt få tillgång till kvalitativa fetter.

Genom att fokusera på maträtter där sammansättningen i störst utsträckning består av fetter, och i mindre utsträckning protein och långsamma kolhydrater så kan man med dessa matkassar äta LCHF varje enskild dag utan att riskera ensidig eller oinspirerad kost. Om du tidigare haft problem med att komponera LCHF -inspirerade rätter som samtidigt är aptitliga och lockande för hela familjen så kommer dessa kassar verkligen att överraska dig.

Låt varje ny vecka komma med överraskningar och spännande smakupplevelser utan att behöva kompromissa med kosthållningen. Helt klart ett av de bästa och mest moderna sätten att säkerställa att man aldrig vacklar när det kommer till sin valda diet. LCHF har aldrig varit varken godare eller enklare.