Ekologisk Matkasse

Du är vad du äter, heter det ju. När man tänker på alla bekämpningsmedel som används i vår matproduktion i dag så är det onekligen en ganska dyster bild som målas upp.

Bästa Ekologisk matkassarna

Middagsfrid

middagsfrid-matkasse

Barn
Familj
Snabblagad
Vegetarisk

3-5
dagar

299 kr

Matkomfort

matkomfort

Barn
Familj
Gluten-och laktosfri
Vegetarisk

3-5
dagar

299 kr

LINAS

linas matkasse

Barn
Familj
Snabblagad
Vegetarisk

3-5
dagar

299 kr

Det som används för att hålla skadedjur borta, eller för att öka tillväxten på grönsaker och djur finns kvar i matvarorna, och hamnar tillslut på våra tallrikar, och i våra kroppar. Genom att välja ekologiska alternativ till våra råvaror undviker vi att utsätta både oss själva och naturen för stora påfrestningar.

Ekologisk Matkasse

Om man väljer ekologiska alternativ så gör du både naturen och dig själv en tjänst. Tyvärr kostar ekologiska varar lite mer än konventionellt producerad mat, men man måste inte köpa allt ekologiskt varje gång.

Några av de matvaror som innehåller mest spär av bekämpningsmedel är havre, sallad, jordgubbar, persikor, äpplen, päron och tomater, men den det livsmedel som har de allra högsta värdena av bekämpningsmedel r vindruvor.

Flera av de ämnen som kan spåras kan, vid för höga doser, vara hormonstörande, så det finns många anledningar till att välja ekologiska alternativ, när det är möjligt. För att göra det valet så enkelt som möjligt finns det flera ekologiska matkassar på marknaden, och de blir bara fler och fler.