Saras Matkasse

Företaget startade 2010, och levererar till nära 100 postorter i Västsverige. Saras Matkasse är en kasse är anpassat till en familj på två till sex personer.

Du har även möjlighet att göra ett tillval och få en fruktkasse med fyra kilo färsk, härlig frukt levererat tillsammans med din vanliga kasse. Recepten som följer med är varsamt komponerade för att säkra att du får en hälsosam, och balanseras kost.

Det som gör Saras Matkasse sticker ut, är att den fokuserar på LCHF dieten. LCHF betyder Low Carbon, High Fat. Man äter alltså mat med lågt innehåll av kolhydrater, men som är rik på fett. Kött, kyckling risk, nötter, avokado, är exempel på maträtter som högt fett innehåll.

Grönsaker som broccoli och blomkål rekommenderas eftersom de har lågt innehåll av kolhydrater, men innehåller många viktiga vitaminer och järn. Matvaror som pasta, ris, potatis, bröd och socker bör undvikas, om man skal levat enligt LCHF.


LCHF kan också följas av vegetarianer eftersom mejeriprodukter också är en grupp livsmedel som är rekommenderat innanför LCHF, däremot är det svårt för dem som äter vegankost att samtidigt följa dieten.

Saras Matkasse ligger, för tillfället, på is, och det finns ingen information när eller om företaget kommer att starta upp igen.

Middagsfrid

middagsfrid-matkasse

Barn
Familj
Snabblagad
Vegetarisk

3-5
dagar

299 kr

Matkomfort

matkomfort

Barn
Familj
Gluten-och laktosfri
Vegetarisk

3-5
dagar

299 kr

LINAS

linas matkasse

Barn
Familj
Snabblagad
Vegetarisk

3-5
dagar

299 kr